Monday, December 29, 2008

post mortem....visit to Padang (5)

Gambar suamiku dan anak2 di depan pintu keluar Taman Panorama.

Semua kepenatan selepas berjalan lebih 1 km di dalam lubang jepang. Aku still boleh tersenyum lagi walhal rasa pinggang nak patah dukung si kenit tu.

Suamiku dan Azim.

Hai sayang! mengantuk....

Mak dah tak larat ler dik !


Bergambar sekeluarga....tapi along dah tersadai kat kereta.

Bergambar di depan pintu gua menghala ke ngarai sianok.


Kusyuk mendengar penerangan tourist guide kami petang itu.

Bergambar bersama keluarga kak Yus...abang Mazlan tunggu along kat kereta.


Lagi satu gambar kenangan bersama.


Korie sorang kusyuk mendengar penerangan tentang lubang jepang.

Gambar semasa nak turun....terasa macam kat Batu Caves pula.


Aku dan anak2 di depan pintu masuk Lubang Jepang

Bergambar di kawasan Taman Panorama.

Azri dan Azlan di pintu masuk utama ke Taman Panorama.


Sunday, December 28, 2008

post mortem....visit to Padang (4)

Tempat pembakaran kuih tradisional Bukit Tinggi...kuih Bika
Kuih bika dibuat dari campuran kelapa, gula dan tepung pulut.

Membeli air minuman

Makan tengahari di Restoran Pak Datuk...pelbagai jenis masakan terhidang


Pemandangan depan Restoran Pak Datuk



Masjid lama yang kami temui dari perjalanan pulang dari Istana Gadang.

Gambar anakku Azim yang cute....

Buah markisa....dah lama betul aku tak merasa buah nie...hampir 30 tahun.

Gambar along dan suamiku di tepi Danau Singkarak

Azim menikmati telur rebus selepas penat berendam...

Azim dengan gayanya berenang....

Azim dah kesejukan dalam perahu mengelilingi Danau Singkarak

Azim tersayang....

Along dan korie menikmati keenakan buah markisa.

Pemandangan Danau Singkarak yang indah...

Aku dan anakku azri


post mortem....visit to Padang (3)

Alah si Delvi nie...kacau daun lak aku nak posing.

Korie tukang ambil gambar, along terbaring dalam kereta...pening kepala katanya. Alan masih muka belum sihat ngan azim.

Orang paling sihat for the journey tengah posing kat pintu masuk Istana Gadang yang masih dalam pembinaan semula.

Rumah Gadang or Istana Gadang yang dalam pembinaan semula selepas musnah dalam kebakaran. Habis satu lagi artifak sejarah.


Pandangan yang menyejukkan mata...

Signboard menunjukkan arah tuju kami nanti.

Korie berdiri di antara Gunung Singkarang dan Gunung Merapi...tapi sayanglah anak mak tutup mata lak...gaya dah ada.

View bandar Bukit Tinggi dari bilik penginapan kami....cantikkan.

Along tengah fikir nasibnya yang kena cirit birit....siap ngan minyak angin lagi kat tangan tu.

Nie seorang lagi muka sakit....sian nyer anak mak..


post mortem....visit to Padang (2)

Azim terbaring tunggu abang2 n ayah makan.

Join venture makan yang diakhir dengan sakit perut n muntah bersama2. Pukul 2 pagi kena layan orang sakit.

Gambar jam gadang, peninggalan Belanda

Bergambar kenang2an di depan Hotel Pusako yang kami menginap.

Aku n hubby....azim pun tak mahu ketinggalan sekali.

Abang Mazlan tengah buat potret diri.

Anak2 kak Yus tengah tengok anak2ku berenang jadi anak ikan.

Hati2 sayang...dekat sangat dengan air terjun tu...

Along n alan....korie ngan Azim tengah tido lagi dalam kereta.

Azfar bergambar kenang2an sebelum terjun ke dalam air Terjun Lembah Anai.