Thursday, April 18, 2013

Something to think...


Bila kita mencari jawapan pada sesuatu perkara sedangkan jawapan itu berada dalam diri kita.  Allah swt lah sebaik-baik pelindung untuk kita dan yang sentiasa ada masa susah dan senang kita.

Tuesday, April 2, 2013

Jejak kasih


Ini adalah keluarga aruah Along, abang angkatku semasa belajar di Uitm Dungun.  Terlalu pantas masa berlalu. Masa aku belajar dulu anak along yang tua Saddiqin dan Nor yang paling rapat denganku. Ketika itu Saddiqin baru besar Adib dan Nor baru pandai berjalan. Just imagine aku dukung nor untuk pergi ke pekan dungun yang jauh 3 km dari rumah derang. He he he...masa tu gagah lagi. Alhamdulillah walau Along sudah tiada bersama kami ikatan itu masih tetap kukuh dan anak2ku juga selesa dengan keluarga alongku.

Another abang angkat ku semasa di Uitm dulu ialah angah Sham....walaupun dia anak yang tua, tapi kadangkala mie pun terikut panggil Pok Chang "angah"....he hehe. Terasa mereka ini sungguh bererti dan paling penting my dear hubby turut menerima kehadiran mereka dalam perjalanan hidupku. Rugi tak sempat bergambar ngan ummi dan abah. Entah aku berkesempatan jumpa mereka lagi atau tak.