Thursday, September 20, 2012

Bila rindu....


Cinta Tanpa Syarat

Kekasihku....... 
Jika kita ditengah badai musibah
dan kau masih berdiri tegak disampingku,
aku percaya tegakmu bagai batu karang adalah karena Allah

Kekasihku......
 
Jika aku masih merasakan teduhnya
senyummu digelapnya penglihatanku,
aku percaya Allah meminjamkan cahaya itu dihatiku

Kekasihku.......
 
Jika aku masih dapat berbuat apa saja,
dan untuk siapa saja diketerbatasanku,
semata-mata karena aku ingin bersyukur diberi teman hidup 
sepertimu

Kekasihku......
 
Gelapnya dunai tak seberapa dibanding
terangnya rumah kita "disana"
yang entah siapa yang lebih dulu sampai padaNya, aku atau kau......

Ahh, kekasihku......
 
aku baru paham ini yang dinamakan cinta,
cinta tanpa syarat.......
sampai akhirat.......



Karya Ratih Sang 

Istimewa untuk En Hubby yang jauh di mata tapi sentiasa dekat di hati.....he he he

Sunday, September 16, 2012

Santai...

Jumaat lepas layan anak2 mandi laut...hmm...dah lama aku tak mandi laut. Mula tu azfar tak plan nak mandi, yelah perut baru jer kena belah...tapi bila tengok ayah dia buat kuak lentang yang bergaya langsung dia pun terjun sekali.

 Gambar sebelum masuk laut....

 Layan adib dan azim

 Kenangan dengan En Hubby...

Isi perut sebelum balik..

Tuesday, September 11, 2012

Monday, September 10, 2012

Updated news....

Minggu nie anak2 kecilku ada aktiviti baru dengan En Hubby. Pagi2 lagi memasing dah buat acara jungle tracking kat belakang rumah. Adib bukan main gagah lagi....takde minta dukung pun ngan ayahnya. Kat bawah nie ada beberapa gambar derang untuk kenangan...

 Gambar kenangan atas puncak bukit...

 Posing sebelum bergerak balik

Berjalan dengan gagah pulang ke rumah

Sebelah petang lagi sekali derang ajak Mr Hubby pergi jungle tracking lagi. Bukan main teruja anak2 mak. Derang balik jer aku plak yg kelam kabut hantar Azfar pi hospital. Kalau boleh tahan sure dia nak pi tadi ngan Mr Hubby pergi buat full check. Tapi dah tak tahan sangat kena ler mak dia hantarkan. Mr Hubby offer jaga yang kecil kat rumah.

Dekat sejam juga menunggu, sudahnya si Azfar kena tahan wad. Suspek apendik....masa nak ambil darah Azfar dah buat muka kelam kelat....( kih kih kih penakut juga anak jantan mak nie ). Terperanjat ambil darah kot langsung hilang sakit perut.

Gambar orang boring kena tahan kat hospital....

Malam nie masih kena tahan lagi....semoga esok dah boleh kuar. Sayang semua anak2 mak dan tak lupa Mr Hubby juga.