Tuesday, February 16, 2010

Menghayati dugaan untuk merasai nikmat....

Terlalu dalam kata-kata ini untuk aku rungkaikan begitu sahaja. Tapi itulah kemanisan yang aku perolehi hari ini bila aku berserah 100% ruh dan jasadku kepada empunyaNYA. Semalam di saat aku mengharungi fasa paling sukar dalam hidup, aku melarikan diri di masjid MITC untuk bermeditasi. Hanya 2 anak kecilku yang menemaniku hampir 3 jam aku di situ. Terlalu kerdil aku..terlalu Agung DIA. Aku menangis sungguh2 di tikar sejadah mencari sebuah erti seorang hamba. Siapa aku tanpa kasih sayangNYA. DIA yang menduga aku..DIA juga yang akan melindungi aku dari segala kelukaan. Bukankah DIA sudah berjanji bahawa kemanisan menanti untuk hamba yang pasrah dan yakin pada ketentuan yang ditakdirkan.

Hari ini aku nak share something....he he he...my luck up to 100% jangan mare...

Sunday, February 7, 2010

Harilahir ku yg ke-40

Sekejap betul masa berlalu...tak terasa Sabtu lepas usiaku dah menjangkau 40 tahun. Terlalu banyak liku yang aku tempohi.....alhamdulillah DIA sentiasa bersamaku mengharungi semua itu. Terima kasih ya ALLAH atas kasih sayang dan rahmatMU. Banyak perkara yang berlaku dalam tempoh terdekat ini, seperti pertemuan semula dengan rakan2 sekolahku yang 23 tahun tak bertemu muka. Banyak muka yang terlalu berubah terutama kawan2ku yang lelaki. Terasa seperti semalam kami bercakaran seperti anak2 kecil.


Aku dan Adib....semakin membesar buah hati aku nie





Masa harilahir ku tempohari kebetulan kereta baru kami keluar....so kiranya aku dapat hadiah kereta ler.....he he he. Terima kasih sayang kerana ke prihatinan abang pada kami. Bukan apa sejak Adib ada nie Citra tu dah tak muat. Ada sekali balik dari KL, Azim kena tidur atas abg2nya. Nasib baik masa tu mood masing2 ok.
So kat bawah nie gambar keta baruku but kaler dia dark gray....