Sunday, August 26, 2012

Open house tergempar...


Tahun nie tergempar jer buat open house. Hari khamis tu aku tumbang juga sudahnya. Sib baik anak2 bujang semua boleh harap....si adib pun sama sibuk check suhu mak dia. Tak banyak kerenah dia tengok mak dah berkelubung dalam selimut tebal lepas makan ubat. Orang yang jarang tumbang bila sekali tumbang tetahu jer lah. Malam tu dah ada kebah sikit si azfar cakap ada kawan dia nak datang lepas solat Jumaat.  Alahai larat ker aku. 

Pagi tu bangun solat subuh rasa ada tenaga sikit.En Hubby pun dah OTW balik ke melaka. Bila bincang2 langsung buat jamuan kecil untuk family hubby. Masak paling simple....mee kari, sambal udang dan ketupat.  Okay ler kan masakan orang sakit. Abis masak pukul 5, suma anak bujang kena kerahan tenaga...terima kasih sayang. Di bawah ini disertakan sekali gambar untuk kenang-kenangan.

 
Bergambar ngan en. Hubby sementara tunggu tetamu.....

 Aksi hubby masa anak dia ambil gambar

 Pergh...tak tahan tengok gaya adib

 Tetamu tgh menjamu selera

 Group yang pertama dah selesai makan

 Tetamu terakhir baru nak menjamu selera

 Kopek jangan tak kopek udang tu...

 Gaya manja mak itey

 Kak ngah dengan gaya manja...

 mak itam lepak ngan anak buah

Amlong anak beranak

 Tetamu pertama yang sampai...

Puas hati tengok tetamu berselera makan.

No comments: