Tuesday, May 18, 2010

Adib demam..






Sian betul adib, dia demam dari 13hb mei haritu. Bagi ubat tak juga surut2 demamnya. Sudahnya hari sabtu tu aku bawa juga dia jumpa Atuk Nik dia. Selalunya rakyat2ku jumpa jer Atuk Nik terus sihat. Petang sabtu kami bergerak ke KL. Tido rumah ummi, adib pun rilek aje. Demam dia pun macam dah sembuh. Pagi esoknya kami sekeluarga ke Taman Rimba Ampang, Adib masih lagi cool dan sibuk main gelak dan bachak ngan abang2nya.

Tengahari ahad, dalam perjalanan ke rumah makngahnya kenduri dia dah mula buat perangai, ingatkan just panas. Makan kat rumah kak ngah macam kena kejar pencuri. Adib dah menangis macam kena dera....semua orang dah tak tahu nak buat apa. Bayangkan baby yang paling cool dah jadi mcm orang kena hestiria. Alahai sian ayah yang baru nak menikmati masak asam nenek.

Malam tu merah2 dah mula naik. Rupanya adib kena demam campak keladi...yang timbul macam ruam tu. Besok bila dah minum air tawar atuk melaka, terus memerah satu badan. Nasib baik ragamnya dah hilang bersama keluarnya campak itu dari badannya. Mak pun dapat 2 hari cuti jaga Adib.....he hehe, tak rehat pun.

No comments: